За вашето здравје и добросостојба .

Интернистичка ординација и општа медицина

Закажи термин

Закажете го вашиот следен термин за преглед

+389 31 415 120
+389 70 381 827

  Работно време

 • Пон-Петок : 8:00 - 16:00
 • Сабота: Неработен
 • Недела: Неработен

Локација

Ристовац 18 Куманово, Северна Македонија

(На патот накај болницата)

За нас

Кои сме ние

ПЗУ Шендети 2 Куманово има склучен договор со ФЗО на Р.Северна Македонија и работи со упати закажани преку електронскиот систем Мој Термин, додека по потреба се вршат и прегледи на пациенти без закажување во итни здравствен состојби

Покрај д-р.Ридван Бакија во ординацијата е вработена и медицинска сестра како и администратор ,додека медицинската апаратура е од светски познати фирми како што е ултразвучниот апарат од фирмата Филипс како и ЕКГ, Холтер ЕКГ и АБПМ (холтер за крвен притисок) од фирмата Шилер од Швајцарија.

Работно време секоја работен ден од 08.00 до 16 часот.

20

годишно искуство

500

Повеќе од 500 прегледи годишно

0

Повеќе од 10 медицински усуги од интерната и општа медицина

0

Користиме 7 современи инструменти за дијагностика и рано откривање.

ординација

Услуги

Нашата интернистичка и општа медицинска ординација нуди широк спектар услуги за вашето здравје. Со преку 20 години искуство, нашиот тим има експертиза за дијагностика и лечење на различни здравствени состојби. Се посветуваме на вашата благосостојба и работиме со посветеност за да ги задоволиме вашите потреби.

Закажи термин

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКО КОНСУЛТАТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ОД ИНТЕРНАТА МЕДИЦИНА

Нашите специјалисти во интерната медицина ви нудат висококвалитетни консултативни прегледи и совети, фокусирани на дијагностика и управување на комплексни здравствени состојби, за да ви помогнат во остварувањето на оптималното здравје и добробит.

ЕКГ

ЕКГ (ехокардиографија) е брз, безболен и неинвазивен метод за преглед на активноста на срцето, кој помага во дијагностицирањето и прегледот на срцевиот ритам, присуство на срцеви болести и потенцијални аномалии.

24 ЧАСОВНО ЕКГ (ХОЛТЕР ЕКГ)) МОНИТОРИРАЊЕ

24-часовното ЕКГ (Холтер ЕКГ) мониторирање е неинвазивна процедура која овозможува непрекинато пратење и запис на активноста на срцето во текот на 24 часа, овозможувајќи детална анализа на срцевиот ритам и откривање на скриени аномалии и нередности.

24 ЧАСОВНО АМБУЛАНТСКО (ХОЛТЕР ЗА КРВЕН ПРИТИСОК) МОНИТОРИРАЊЕ НА КРВНИОТ ПРИТИСОК

24-часовното амбулантско мониторирање на крвниот притисок (Холтер за крвен притисок) е постапка која обезбедува непрекинато праќање и запис на нивото на крвниот притисок во текот на 24 часа, што овозможува детална анализа на промените во крвниот притисок и откривање на потенцијални хипертензивни состојби или дискрепанции.

НАПРЕДНА ЕХОКАРДИОГРАФИЈА

Напредната ехокардиографија е неинвазивна процедура која користи ултразвук за детална визуелизација и анализа на структурата и функцијата на срцевите комори, овозможувајќи прецизна дијагностика на срцеви дефекти и други кардиолошки состојби.

ЕХОСОНОГРАФИЈА НА АБДОМЕН

Ехосонографијата на абдомен е безболна и неинвазивна процедура која користи ултразвук за визуелизација на органите во стомачната шуплина, како што се црниот дроб, бубрезите, слезинката и други, овозможувајќи детална анализа и дијагностика на потенцијални проблеми или патологии.

КОЛОР ДОПЛЕР НА АРТЕРИСКИ И ВЕНСКИ КРВНИ САДОВИ НА ДОЛНИ ЕКСТРЕМИТЕТИ

Колор Доплер на артериски и венски крвни садови на долни екстремитети е неинвазивна процедура која користи ултразвук и доплер технологија за визуелизација на крвните садови, откривање на пречки и стенози, како и прецизна процена на крвниот проток, за дијагностицирање и управување на кардиоваскуларни состојби во нозете.

КОЛОР ДОПЛЕР НА КАРОТИДИ

Колор Доплер на каротиди е неинвазивна процедура која користи ултразвук и доплер технологија за визуелизација и прецизна анализа на каротидните артерии, откривајќи стенози, наслаги и потенцијални ризици од исхемичен инсулт, што помага во превенција и лечење на кардиоваскуларни состојби.

ЕХОСОНОГРАФИЈА НА МЕКИ ТКИВА

Ехосонографијата на меки ткива е неинвазивна процедура која користи ултразвук за визуелизација на меките ткива, како мускули, тетиви, жлезди и други структури, овозможувајќи детална дијагностика на лезии, запаливи процеси и други патологии во ткивата.

МАЛА СПИРОМЕТРИЈА

Мала спирометрија е брза и неинвазивна процедура која се користи за мерење на воздушниот проток и обемот на воздухот што се вдишува и издишува, овозможувајќи детална анализа на функцијата на дихалниот систем и дијагностика на различни респираторни состојби.

За вашето здравје и добросостојба

закажете преглед

+389 31 415 120
+389 70 381 827

За нас

Д-р.Бакија Ридван

 • 1993: год. завршил Медицинскиот факултет во Скопје
 • 2003: год. завршил специјализација по Интерна медицина на Медицинскиот факултет во Скопје
 • 2004: завршил курс по Прегледна ехоренографија на Клиниката за Нефрологија во Скопје
 • 2007: завршил курс по Ехокардиографија во Австрија (покровител Германско здружение на интернисти)
 • 2008: завршил курс по Колор доплер на крвни садови во Австрија (покровител Германско здружение на интернисти
 • 2007: завршил курс по Ехокардиографија во Австрија (покровител Германско здружение на интернисти)
 • Од 2006 година редовен член на Германското здружение на интернисти
 • Преку онлине платформата 123 Sonography се здобил со диплома најпрвин за Базична ехокардиографија а потоа и за Напредна ехокардиографија
 • Диплома за базична(прегледна ) ехосонографија на абдомен
 • Диплома за колор доплер на долни екстремитети
 • Преку онлине платформата abc vascular се здобил со Уверение за мастер курс за колор доплер на каротиди
 • Најчесто користени линкови и онлине платформи: DGIM.de, Springer medizin.de, Univadis portal, AMBOSS, 123 Sonography, abc vascular
Закажи термин

Контакт

Контакт

Локација:

Ристовац 18/3, Куманово, Северна Македонија

Телефон:

+389 31 415 120

+389 70 381 827

Loading
Your message has been sent. Thank you!